Huurauto met winterbanden huren in Amsterdam

Wil je een huurauto met winterbanden huren in Amsterdam? Wij bieden op een groot aantal personenauto’s en diverse soorten bestelauto’s en personenbussen de mogelijkheid om winterbanden mee te huren. Deze banden zijn als optie bij je wintersport auto te huur, maar ook voor een weekend of zelfs een losse dag. Tijdig reserveren is wel aan te raden, want op=op.

Huurauto met winterbanden

Niet alleen een groot deel van onze personenauto’s kunnen voorzien worden van winterbanden, maar ook al onze personenbussen en een flink deel van onze bestelauto’s hebben als optie het huren van winterbanden. De bestelauto’s uit de klassen VA, VC en VG zijn optioneel te voorzien van winterbanden.

Uiteraard zijn ook onze 9 persoons bussen te huur met winterbanden. Eén van de vele redenen waarom we al vele jaren personenbusjes verhuren, waarmee onze klanten veilig en comfortabel naar de verschillende wintersportplaatsen rijden voor een welverdiende wintersport vakantie.

Wat zijn winterbanden?

Een winterband is een autoband die gemaakt is van een zachtere rubbersoort dan een doorsnee gewone gebruiksband (zomerband) en is speciaal geschikt voor rijden bij lagere temperaturen (onder 7°C). Het profiel van een winterband heeft zogenaamde lamellen waardoor het profiel beter ingrijpt op de ondergrond en zo een betere grip geeft bij winterse omstandigheden zoals sneeuw.

Huurauto met winterbanden huren in Amsterdam

Winterbanden verplicht?

In steeds meer landen wordt het verplicht of veranderen verzekeringsvoorwaarden, wanneer je geen winterbanden onder je auto hebt bij winterse omstandigheden. Ga je naar het buitenland of verwacht je in Nederland winters weer, neem dan het zekere voor het onzekere en laat winterbanden onder de huurauto monteren. Op de Bovag winterpagina vind je een actueel overzicht van de landen waar winterbanden verplicht zijn of geadviseerd worden.

Wij zijn aangesloten bij INQAR en Bovag