De beste tips voor verhuizen en een verhuiswagen huren

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Een verhuizing. Of je nu je eerste studentenkamer betrekt (wist je al van onze studentenkorting) of die prachtige eengezinswoning eindelijk hebt kunnen kopen, vroeg of laat moet je je de spullen uit je oude woning verhuizen. Dan is het handig om een aantal zaken vooraf te regelen. Zo kun je zelf zeer voordelig een verhuiswagen huren.

Inpakken

Zodra de verhuizing in zicht komt moet er ingepakt worden. Veel bouwmarkten verkopen verhuisdozen én zaken als noppenfolie, inpaktape etc. Let er ook op dat je spullen die je nog voor- of tijdens de verhuizing nodig hebt even apart legt. Bijvoorbeeld in een gemarkeerde doos of aparte kamer. Denk bijvoorbeeld aan je creditcard, rijbewijs, bank- en verzekeringspapieren etc.

Dozen nummeren

Een veelgebruikte tip die we kunnen geven is om de verhuisdozen te nummeren en een indexvel bij te houden, waarop staat, in welke doos wat te vinden is en waar deze naar toe moet. Door zowel in het oude als in het nieuwe huis dit op te hangen, weet iedereen exact waar de spullen naar toe moeten. Handig, zeker als er veel verschillende mensen komen helpen.

Verhuiswagen huren

Zodra de datum van de verhuizing bekend is en je een grof idee hebt van de hoeveelheid spullen kun je al contact met ons opnemen om te bespreken wat de wensen zijn met betrekking tot de auto en de ophaal- en retourtijden. Wist je dat bijna iedereen probeert een auto te huren in het eerste of laatste weekend van de maand? Onze vloot is groot, maar de voorraad is helaas toch echt niet oneindig. Controleer ook vooraf of je rijbewijs, paspoort en pinpas- of creditcard nog geldig zijn en je voldoende saldo hebt. Ook de pincode van je creditcard is onmisbaar. Het is erg vervelend als je je verhuishulp moet afbellen omdat je er dan pas achter komt dat je rekening leeg is.

Een extra bestuurder kan ook erg handig zijn, neem van hem/haar ook even het rijbewijs mee, anders kunnen we de auto niet verzekeren.

Verhuiswagen huren

Laadvermogen bestelbus verhuizing

Bij het uitzoeken van de juiste bestelwagen voor je verhuizing is het slim om na te gaan hoeveel spullen je hebt, maar ook hoe zwaar alles is. Vijf dozen met boeken neemt misschien nauwelijks plek in, maar het weegt al snel meer dan je hele 3-zits bankstel bij elkaar. Heb je veel grote spullen die relatief licht zijn dan spreken we van veel volume. Dan is een bestelbus met minimaal 12 m³ aan te raden, maar voor mensen met zowel een groot bankstel als wat kasten, bedden e.d. is soms een bestelwagen van 20 m³ nog beter.

Zijn er veel zware spullen, houd er dan wel rekening mee dat er bij elk type auto een maximum laadvermogen opgegeven is. Overschrijd je dat laadvermogen dan kan dat niet alleen risico’s opleveren voor de veiligheid, het kan je ook een bekeuring opleveren. De bestuurder is altijd zelf verantwoordelijk voor het juist laden van de auto. Heb je hier vragen over, wij staan voor je klaar.

Kies hier zelf de meest geschikte bestelwagen: verhuiswagens & bestelwagens.

Ophalen bestelwagen voor verhuizing

Bij het ophalen van de verhuisauto kun je bij ons nog een keur aan accessoires huren. Zo hebben wij spanbanden, verhuisdekens, rolwagens, hondjes, steekwagens etc. te huur, maar ook bieden we takelmateriaal zoals een touw & blok.

Rolwagen "Hondje" te huur
Te huur: rolwagen “Hondje”
Steekwagen te huur
Te huur: steekwagen